Sağlık Yönetimi Doktora Programı - Başvuru ve Ücretler

SAĞLIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

(2017-2018 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 16 Mayıs  2017 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Bilim ve Mülakat Sınav Tarihleri

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Mülakat Tarihleri

22.06.2017 Perşembe

20.07.2017 Perşembe

14.09.2017 Perşembe

Saat:16:00

Sınav Yeri: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÇARŞI YERLEŞKESİ

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

–Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi

-YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

-Kimlik fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-06 Şubat 2013 tarihinden önce Yüksek Lisans Programına kaydolmuş adayların Tezli-Tezsiz ayrımı yapılmaksızın başvuruları kabul edilecektir.

-Yüksek Lisans Programına kaydını Şubat 2013 tarihinden sonra yaptıran adaylarımızdan yalnızca Tezli Yüksek Lisans programından mezun olanlar Doktora programına kabul edileceklerdir.

-YDS ve eşdeğer bir sınavdan 55 veya daha fazla puan almış olmak.

-ALES sınavından 55 veya fazla puan almış olmak,

-Sağlık Yönetimi (veya eşdeğer isimlerde), Hastane İşletmeciliği (ve eşdeğer isimlerde),Yönetim Organizasyon, İşletme, Kamu Yönetimi, Kalite Yönetimi, Halk Sağlığı, Hemşirelik Yönetimi, Sosyal Hizmet, Sağlık Hukuku ,Sağlık Ekonomisi alanlarından birinden Yüksek Lisans diploması olmak,

-Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Lisans mezunları, Yüksek Lisans mezuniyet şartı aranmaksızın bazı dersleri Bilimsel Hazırlık programından alarak ALES ve YDS koşullarını sağladığı taktirde doğrudan başvuru yapabilirler.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2017-2018 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
SAĞLIK YÖNETİMİ DOKTORA PROGRAMI32.400,00 TL
SAĞLIK YÖNETİMİ DOKTORA TEZ ÜCRETİ10.800,00 TL
SAĞLIK YÖNETİMİ DERS ÜCRETİ1.965,00 TL

*Doktora Programlarında Üsküdar Üniversitesi Tezli Yüksek Lisans programlarından Mezun öğrencilerine %20 burs uygulanmaktadır.

*Doktora program ücreti 8 yarıyılı kapsamaktadır.

*Tez Ücreti: Ders dönemini tamamlayıp sadece tez dönemi için gelmek isteyenleri kapsamaktadır.

*Ders Ücreti: Özel Öğrenci ya da kaydı başka üniversitede olup sadece ders almak isteyenleri kapsamaktadır.

Doktora bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.