Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programları - Başvuru ve Ücretler

Başvuru ve Ücretler

(2017-2018 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları başlamıştır.)

2017-2018 Akademik Yılında Açılacak Yüksek Lisans Programları ve Kontenjanlar

Adaylar, açılan programlardan hangisine başvurmak istediklerini tercih sırasına göre belirleyeceklerdir. Adayların açılan programlara kabulü, öncelikle ilk tercihe göre başarı sıralaması yapılarak belirlenecektir. Birinci tercihe göre yapılan sıralamada kontenjanın aşılması durumunda, aynı şekilde ikinci ve üçüncü  tercihlere göre yerleştirme yapılacaktır.

PROGRAMLAR

KONTENJAN

Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı (Ses Bozuklukları ve Terapisi)

15

Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı (Disleksi ve Özgül Öğrenme Bozuklukları ve Terapisi)

15

Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı (Akıcılık Bozuklukları ve Terapisi)

15

• Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları:
  • Mezuniyet Koşulu: Programlara Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve/veya Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları başvurabilecektir.
  • Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu:
  • Başvurulan programın puan türünde (Sayısal/MF3) en az 55 standart puana sahip olmak,
  • Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına girmiş olma şartı aranmaz.
  • ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır.
  • Yabancı Dil Koşulu:
  • Üniversitece açılacak yabancı dil sınavında başarılı olmak ya da sınav tarihinden geriye doğru üç yıl içinde alınan bir yabancı dil sınavı sonuç belgesi (TOEFL, IELTS, YDS, e-YDS) ile yabancı dil bilgisi düzeyini kanıtlamak.

Mülakat

Yüksek lisans programına kabul edilebilmek için, Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 36. maddesindeki koşulları taşıyan adaylar anabilim dalı başkanlığınca yapılacak mülakat sınavına alınacaktır.

Mülakat Tarihleri:

Mülakat tarihleri ilerleyen tarihlerde ilan edilecektir.

• Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:
  • Mezuniyet notu             % 30
  • ALES puanı                     % 50
  • Yabancı dil puanı          % 10
  • Mülakat                          % 10

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER

-Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans mezunları için: Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans mezunları için Tezsiz Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans not belgelerinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-Sayısal puan türünde 55 puan ve üzeri, son üç yıl içinde alınmış ALES sonuç belgesi

-Yabancı Dil Sınavı sonuç belgesi (TOEFL, IELTS, YDS, e-YDS)

-Nüfus Cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

• Programlara Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve/veya Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları başvurabilecektir.
  • Adaylar mülakat sınavına tabi tutulacaktır.
  • Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Dil ve Konuşma Terapisi Yüksek Lisans Programı

2017 - 2018 Yılı KDV Dahil Toplam Tutar

Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu Tutarı

Bireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı

Dil ve Konuşma Terapisi (Tezli)

15.000,00 TL

7.500,00 TL

10.500,00 TL

Yüksek Lisans bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.